Annons:

Buffémat

Saltbakade rödbetor med chèvre samt honungsvinägrett.

Saltbakade rödbetor med chèvre samt honungsvinägrett.

Ingredienser

  • Saltbakade rödbetor med chevre och honung
  • 600
    gram gram
    Rödbetor
  • 1
    kg kg
    Grovsalt (cirka 1 kilo, obs! går att återanvända)
  • 400
    gram gram
    Chevre (minst)
  • Honungsvinägrett
  • 4
    ml ml
    Vitvinsvinäger
  • 2
    ml ml
    Honung, flytande
  • 2
    ml ml
    Fransk senap
  • ½
    dl dl
    Olivolja
Smaksätt vinägretten med salt och svartpeppar, servera betorna på en bädd av gröna blad och nötter, torkad frukt eller kärnor.

Skrubba betorna ordentligt men skala dem ej. Lägg hälften av saltet i en ugnsfast form. Blanda resten av saltet med lite vatten och baka sedan ett lock av salt till rödbetorna. Ställ in dem i ugnen 175 grader i cirka 45 minuter. Stick dem med en potatissticka för att känna att de är lagom mjuka.

När betorna är klara, krossar salttäcket och drar av skinnet på dem. Nu är det färdigt för servering, skär dem i fina bitar, lägg dem på en bädd av gröna blad, strö getosten, honungsvinägretten samt knapriga frön och nötter över. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarnen och njut sedan!