Annons:

Grillat Husmanskost Italienskt

Salsiccia

Ingredienser

  • Salsiccia:
  • 1
    kg kg
    fläskkarré
  • 100
    gram gram
    späck
  • 3
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 1
    msk msk
    havssalt
  • 1
    tsk tsk
    svartpeppar
  • Smaksättning 1:
  • ½
    st st
    påse soltorkade tomater, fint hackade
  • 2
    msk msk
    pinjenötter, grovt hackade
  • 2
    msk msk
    vatten
  • 2
    msk msk
    vinäger
  • 2
    msk msk
    socker
  • Smaksättning 2:
  • 1
    st st
    citron, zest
  • 2
    msk msk
    limoncello
  • ½
    dl dl
    riven parmensan
  • 1
    kvist kvistar
    hackad bladpersilja
  • Smaksättning 3:
  • ½
    st st
    mascarpone, paket
  • ½
    st st
    apelsin, saft och zest
Fjälster, svintarmar
olivolja

Smaksättning 1:

Blanda soltorkade tomater, pinjenötter och olivolja till en pesto.
Gör en Agrodolce: värm 2 msk vatten, 2 msk vinäger, 2 msk socker tills att sockret smält. Låt svalna och blanda i korvsmeten.

Smaksättning 3:

Finhacka vitlöken och eventuella kryddor. Skär köttet i mindre bitar. Blanda köttet med vitlök, kryddor och annan smaksättning. Mal köttet i en köttkvarn försedd med korvhorn. Knyt en knut på fjälstret och fyll till ca 10 cm långa korvar. Knyt hop. Ska du inte använda korvarna kan du frysa in dem. Tillaga färska korvar genom att steka dem på medelvärme ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.