Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Salsiccia - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Salsiccia

Ingredienser

  • Salsiccia:
    • 1 kgfläskkarré
    • 100 gramspäck
    • 3 klyftavitlök
    • 1 mskhavssalt
    • 1 tsksvartpeppar
  • Smaksättning 1:
    • ½ stpåse soltorkade tomater, fint hackade
    • 2 mskpinjenötter, grovt hackade
    • 2 mskvatten
    • 2 mskvinäger
    • 2 msksocker
  • Smaksättning 2:
    • 1 stcitron, zest
    • 2 msklimoncello
    • ½ dlriven parmensan
    • 1 kvisthackad bladpersilja
  • Smaksättning 3:
    • ½ stmascarpone, paket
    • ½ stapelsin, saft och zest
  • Fjälster, svintarmar
    olivolja

Smaksättning 1:

Blanda soltorkade tomater, pinjenötter och olivolja till en pesto.
Gör en Agrodolce: värm 2 msk vatten, 2 msk vinäger, 2 msk socker tills att sockret smält. Låt svalna och blanda i korvsmeten.

Smaksättning 3:

Finhacka vitlöken och eventuella kryddor. Skär köttet i mindre bitar. Blanda köttet med vitlök, kryddor och annan smaksättning. Mal köttet i en köttkvarn försedd med korvhorn. Knyt en knut på fjälstret och fyll till ca 10 cm långa korvar. Knyt hop. Ska du inte använda korvarna kan du frysa in dem. Tillaga färska korvar genom att steka dem på medelvärme ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.