Annons:

Fisk

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Ingredienser

  • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
  • 400
    gram gram
    varmrökt lax
  • 1
    st st
    citron
  • 1
    st st
    apelsin
  • 6
    st st
    endivesallad, huvud
  • 1
    dl dl
    parmesanost
  • 1
    dl dl
    olivolja
  • ½
    dl dl
    vinäger (gärna sherryvinäger)
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • 5
    st st
    sardellfiléer, hackade
salt
peppar

Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.

Vinegretten:

1 dl parmesan, riven

1 apelsin, zest och saft

salt och peppar efter smak

1 dl olivolja

1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)

1 tsk socker

Vispa ihop alltsammans.

5 stycken sardellfiléer, hackade

Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.

 

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48