Annons:

Vegetariskt

Sallad med apelsinmarinerad tofu

Sallad med apelsinmarinerad tofu

Ingredienser

  • Sallad med apelsinmarinerad tofu
  • 230
    gram gram
    EKO naturell tofu
  • 3
    dl dl
    bulgur
  • 1
    nypa nypor
    svartpeppar
  • 1
    nypa nypor
    flingsalt
  • 1
    st st
    juice från nypressad apelsin
  • 1
    msk msk
    rapsolja kallpressad
  • 1
    Påse Påsar
    salladsmix (frisé & mâche)
  • 1
    st st
    hyvlad morot
  • 1
    dl dl
    hackade pistagenötter
  • 1
    st st
    granatäpple
  • 3
    msk msk
    tahini

Sallad med apelsinmarinerad tofu

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och smaka av.
  1. Hyvla moroten med en potatisskalare och kärna ur granatäpplet.
  1. Mixa ihop apelsinsaft, olja, örtsalt och svartpeppar. Skär tofun i ca. 1,5 cm tjocka skivor, pensla över apelsinmarinaden.
  2. Stek eller grilla tofun på hög värme tills den har fått en härlig grillyta.
  3. Blanda bulgur, salladsmix och morötter. Lägg på den grillade tofun och toppa med granatäpple, pistagenötter och tahini.