Annons:

Fågel

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin

Ingredienser

  • Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin
  • 300
    gram gram
    ankbröst
  • 100
    gram gram
    blandade salladsblad
  • Dressing:
  • ½
    dl dl
    sesamfrön, gärna i olika färger
  • 2
    msk msk
    dijonsenap
  • 2
    msk msk
    flytande honung
  • 1 ½
    dl dl
    neutral olja
  • 1 ½
    msk msk
    vatten
  • 1
    st st
    apelsin, väl tvättad och rivet skal
salt
svartpeppar
bröd

Skåra fettet på ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grill- eller gjutjärnspanna. Stek bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn till 65 graders innertemperatur. Svep in bröstet i folie att vila.

Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna.

Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.