Annons:

Bakat Vegan

Saffran och mandelskorpa

Detta är en riktig dopp-i-kaffe-kaka. Söt, hård och du kan spara dem i evigheter

Ingredienser

Första dagen är de något mjuka och sega i mitten, men de stelnar med tiden.

Mixa mandeln kort i en mixer ca 30 sekunder, eller hacka för hand till önskvärd storlek.
Blanda alla ingredienser, förutom pärlsockret, i en bakskål och arbeta degen ordentligt tills den är fast men smidig.  Om den har svårt att hålla ihop, blöt dina händer med vatten och arbeta ytterligare en stund.
Låt degen vila i 10 minuter.

Dela degen i två bitar och rulla dem till cylindrar med en diameter på ca 3 cm och skär 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper  och strössla över lite pärlsocker. Tryck lätt fast dem med handen.

Grädda i mitten på ugnen i 10 minuter på 175C°.
Låt de svalna och stelna på plåten.

Passar perfekt till julfikat när man vill ha nått sött till kaffet.