Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Rostad salsa på färsk majs

En salsa som passar till det mesta och är sprängfylld med smak. Ett bra vegetariskt tillbehör!

Ingredienser

  • Rostad salsa på färsk majs
  • 2
    st st
    färska majskolvar
  • 2
    st st
    bananschalottenlök
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 30
    gram gram
    gul oregano (kan ersättas med vanlig oregano om man inte hittar den gula, men gul oregano är oslagbart)
  • 30
    gram gram
    kruspersilja
  • 30
    gram gram
    salvia
  • 1
    msk msk
    paprikapulver
  • 1
    msk msk
    äppelcidervinäger
cayenne (efter smak, men var försiktig)
några stänk soja
olivolja (välj en bättre variant med mycket smak)
några droppar pressad citron
salt
smör

Ta bort blasten och alla strån från majsen. Dela den sedan på mitten för att enklare skära bort majsen. Använd en kniv och skär längs med för att få bort majsen. Lägg sedan i en skål till vidare.
Plocka alla örter och hacka allt (snåla inte med örterna, det ska vara mycket) Finhacka sedan lökarna så fint ni kan och blanda ihop med örterna.
Tillsätt sedan paprikapulver, cayennepeppar, olivolja, soja och citron. Häll på olivolja så det binder ihop. Det ska inte bada i olja utan bara så det fuktar upp men samtidigt snåla inte.

Torrosta majsen i en varm stekpanna och när majsen börjat få svarta fläckar har du ner ca 1 msk smör och flingsalt. (väldigt viktigt att majsen är ordentligt rostad, det gör stor skillnad på smaken i slutresultatet)

Stek vidare någon minut innan ni blandar ner majsen med örtblandningen. Smaka sedan upp med äppelcidervinäger och salt.
Känn efter om det kan behövas mer av något för att få fram och balansera smakerna.
Låt salsan dra i rumstemperatur en stund för att få fram smakerna innan den används.
Serveras ljummen.

Tips! Istället för att torrosta majsen i stekpanna kan man grilla den istället för en mer rökigare smak. Man kan välja att grilla med eller utan blast men se till att majsen blir ordentlig rostad innan den vänds ner i örtblandningen.