Annons:

Buffémat

Rödkålspaj

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100
    gram gram
    smör
  • 1
    dl dl
    grahamsmjöl
  • 2
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    lätt kesella
  • Fyllning:
  • 2
    st st
    rödlökar, strimlade
  • 400
    gram gram
    rödkål, strimlad
  • 200
    gram gram
    grönkål, repad
  • 1
    msk msk
    solrosolja
  • 1
    tsk tsk
    mald ingefära
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 1
    msk msk
    pressad citron
  • 1
    msk msk
    honung

Hacka ihop smör, kesella och mjöl. Kavla ut degen till en stor kaka på ett bakplåtspapper. Lått ligga i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs grönsakerna i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter. Krydda med ingefära, salt, peppar, citron och honung. Låt röran svalna.
Ta fram degen och lägg på fyllningen. Vik upp kanten runt om. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.