Annons:

Brunch

Risgrynsgröt

Ingredienser

  • Risgrynsgröt:
  • 1 ½
    dl dl
    rundkornigt ris (grötris)
  • 3
    dl dl
    vatten
  • 2
    krm krm
    salt
  • 1
    msk msk
    smör
  • 1
    msk msk
    strösocker
  • 7
    dl dl
    mjölk
  • 1
    bit bitar
    hel kanel
  • 1
    st st
    skållad, skalad mandel

Koka upp riset med vatten, salt, smör och socker. Låt koka på svag värme under lock cirka 10 minuter tills vattnet nästan kokat in. Häll på mjölk, lägg i en kanelbit och rör om. Koka nu gröten på mycket svag värme under lock cirka 40 minuter. Passa noga så att gröten inte bränner fast och rör om försiktigt några gånger.
Servera gröten varm med kall mjölk, strösocker och mald kanel. I julgröten läggs dessutom, som traditionen bjuder, en skållad, skalad mandel.

Kommentar: Jag ersätter ibland strösockret med vaniljsocker, mycket gott.