Annons:

Dessert jul Julmat

Ris á la Malta

Ris á la Malta

Ingredienser

  • Ris á la Malta
  • 2
    dl dl
    rundkornigt ris
  • 4
    dl dl
    vatten
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    l l
    mjölk
  • 2
    dl dl
    vispgrädde
  • ½
    dl dl
    florsocker
  • 1
    st st
    vaniljstång
  • inlagda mandarinklyftor eller apelsinfiléer eller rårörda bär.
  • 2
    st st
    apelsinfiléer från apelsin

Ris á la Malta

Det här är en oersättlig dessert på julbordet. Internationella gäster liknar Ris à la Malta en dessertrisotto.

01. Dela vaniljstången, skrapa ur innehållet och lägg tillsammans med grädden i enrymlig bunke. Låt vaniljstången följa med ner i grötkoket.

02. Låt riset sjuda i vatten och salt under cirka 10 minuter. Rör runt då och då. Häll imjölken, rör runt. Lägg på ett lock och låt sedan gröten svälla i cirka en timme.

03. Vispa upp grädden tillsammans med vanilj och florsocker. Vänd gröten tillsammans med vaniljgrädden.

04. Servera med inlagda mandarinklyftor eller apelsinfiléer eller rårörda bär.