Annons:

Skaldjur

Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron

Ingredienser

  • Rimmade pilgrimsmusslor på toast med mascarponeost och citron
  • 8
    st st
    pilgrimsmusslor
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • ½
    tsk tsk
    socker
  • 1
    msk msk
    hackad dill
  • 200
    gram gram
    mascarponeost
  • 2
    msk msk
    mjölk
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
  • 8
    st st
    formfranska, skivor
  • ½
    st st
    smörgåskrasse, ask
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 25
    gram gram
    smör
salt
svartpeppar

Skiva varje mussla i 3 skivor med en vass kniv. Lägg musslorna på en tallrik, strö över salt och socker. Låt stå i kylskåpet, täckta med plastfilm, ca 30 minuter. Torka av musslorna före servering och strö över dillen. Blanda mascarponeost, mjölk och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Stansa ut små runda bröd, i samma storlek som musslorna, med hjälp av en utstickare. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor i olivolja och smör. Fördela crémen på bröden (rör inte om för mycket då blir den lös), toppa med musslor och krasse. Servera direkt!