Fläskkött
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Ingredienser
- Revbensspjäll med soja, honung och ingefära:
-
1kgtjocka revbensspjäll
-
1stgul lök, hackad
-
1 ½lvatten
-
½tsktimjan
-
1stlagerblad
-
1msksalt
- Glaze:
-
2dlkokspad
-
2dljapansk soja
-
½dlhonung
-
1tskfärsk riven ingefära
-
2msksmör
Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.
Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.