Annons:

Fläskkött

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Ingredienser

  • Revbensspjäll med soja, honung och ingefära:
  • 1
    kg kg
    tjocka revbensspjäll
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 1 ½
    l l
    vatten
  • ½
    tsk tsk
    timjan
  • 1
    st st
    lagerblad
  • 1
    msk msk
    salt
  • Glaze:
  • 2
    dl dl
    kokspad
  • 2
    dl dl
    japansk soja
  • ½
    dl dl
    honung
  • 1
    tsk tsk
    färsk riven ingefära
  • 2
    msk msk
    smör

Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.

Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.

Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.