Annons:

Asiatiskt

Red snapper á la Sushi Shins

Ingredienser

  • Red snapper á la Sushi Shins, 10 portioner
  • 1
    kg kg
    red snapperfilé
  • 3
    dl dl
    dashibuljong
  • 3
    dl dl
    kikkoman soja
  • 3
    dl dl
    risvinäger
  • 1
    bit bitar
    färsk ingefära, riven - 5 cm
  • 1
    knippe knippen
    gräslök, fint skuren
  • 2
    st st
    citroner, rivet skal
  • 2
    st st
    askar röd och grön daikonkrasse
salt

Skär fisken snett i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Halstra hårt och hastigt på ena sidan på spishällen eller i stekpanna, krydda med salt. Koka ihop dashibuljong, soja och risvinäger till en såskonsistens och låt svalna. Smaksätt med ingefära, gräslök och citronskal. Slå såsen på den nyhalstrade fisken och toppa med daikonkrasse.

(Recept: Tomas Diederichsen)