Annons:

Dessert

Råriven äppelpaj

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 200
    gram gram
    vetemjöl
  • 100
    gram gram
    strösocker
  • ½
    tsk tsk
    ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 3
    tsk tsk
    bakpulver
  • 100
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    ägg
  • Fyllning:
  • 4
    st st
    rårivna äpplen
ev kanel

Blanda mjöl, socker, vanilj och bakpulver. Fördela smöret i mjölet med fingrarna eller i matberedare. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut drygt hälften av degen i en rund ugnssäker form, 20-22 cm i diameter. Bred ut de rårivna äpplena i formen och strö ev över kanel. Smula över resten av degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen fått lite färg. Sikta ev över florsocker när pajen svalnat något.