Annons:

Aperitif Asiatisk Asiatiskt Sällskapsdryck Skaldjur

RÄKTOAST MED FÄNKÅLSSALLAD

Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava # 7731-01 Pris: 79 kr

Ingredienser

  • FÄNKÅLSSALLAD
  • 1
    st st
    Fänkål
  • 2
    cl cl
    tunt skivad
  • 3
    msk msk
    använd gärna mandolin
  • 400
    gram gram
    Färskpressad citron
  • 15
    st st
    Kallpressad rapsolja
  • 4
    st st
    Handskalade räkor
  • 2
    msk msk
    Dillvippor
  • 1
    nypa nypor
    nfördelade
  • Skivor levainbröd
  • Tomatpuré
  • av bättre sort
  • Nymald svartpeppar
Tillagningstid: 20 min

Tillagning

1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
2. Vänd ner dillen i räkorna.
3. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med reste- rande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.

4. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

Tipset
Om man använder handskalade räkor i lake, så är det viktigt att sila och hänga av räkorna ordentligt innan man lägger upp dem.

Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava # 7731-01 Pris: 79 kr

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.