Annons:

Dessert

Rabarberpaj med marängtäcke

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150
    gram gram
    smör
  • 3
    dl dl
    vetemjöl
  • ½
    dl dl
    finmald mandel
  • 25
    ml ml
    vatten
  • Fyllning:
  • 500
    gram gram
    rabarber, finskuren
  • 1
    dl dl
    strösocker
  • Maräng:
  • 3
    st st
    äggvitor
  • 225
    ml ml
    strösocker
  • 1
    tsk tsk
    vinäger

Mixa smör, mandel och mjöl till smuldeg, tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Lägg kallt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform eller tumma ut den i formen. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Lägg i rabarbern och sockra efter smak. Grädda mitt i ugnen 20 min.Ta ut formen. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Bred över marängen och grädda klart ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.