Annons:

Fågel Vilt

Pumpapuré med friterad ostronskivling, blåbär och krispigt äpple

Höstens smaker på en tallrik

Ingredienser

  • Pumpapuré:
  • 1
    st st
    bananschalottenlök, skalad och hackad
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, skalad och hackad
  • 1
    st st
    bit ingefära, skalad och hackad
  • 1
    st st
    chili, fint hackad (OBS! Smaka på chilin och se hur starkt den är. Dosera efter styrka.)
  • 1
    dl dl
    vitt vin
  • 1
    st st
    pumpa eller vintersquash, skalad och i bitar
  • 1
    st st
    citron, juicen
  • Ostronskivling:
  • 50
    gram gram
    ostronskivling per person
  • Äpple:
  • 1
    st st
    äpple
Pumpapuré:
salt
Ostronskivling:
koriander
salt
Blåbär:
frysta blåbär
äppelcidervinäger
salt
strösocker
Tillbehör:
kallpressad rapsolja

Pumpakräm

Sautera lök, ingefära och chili. Häll på vitt vin och pumpa. Låt reducera en stund innan ni täcker allt med vatten. Låt koka nästan torr så att all vätska är borta. Mixa sedan helt slät. Smaka av med citronjuice och salt. Tips! Pumpa är sött, balansera med citronjuice och sälta för att få en, enligt mig bättre smak.

Ostronskivling

Dra isär svampen längds med från hatt till fot. Lägg på en plåt och åt den lufttorka några timmar. Vid servering friterar ni svampen tills den är gyllenbrun. Salta och vänd ihop med rikligt med koriander.

Blåbär

Koka upp 1 del äppelcidervinäger, 3 delar vatten, salt och lite strösocker, endast för att balansera lagen. Häll på frysta blåbär och låt dra. Häll av lagen innan servering.

Äpple

Strimla äpplet i fina strimlor. Lägg i iskallt vatten någon minut. Lägg på papper innan servering och servera genast.

Montering

Börja med en rejäl sked med pumpapuré. Toppa med svampblandningen och fortsätt sedan med blåbär och äpple. Avsluta med att ringla över kallpressad rapsolja.