Annons:

Bakat Dessert

Pumpacheesecake

Pumpacheesecake, snygg och kaneligt smarrig.

Ingredienser

  • Pumpacheesecake - botten
  • 125
    gram gram
    Digestivekex
  • 100
    gram gram
    Pepparkakor
  • 75
    gram gram
    Smör, smält
  • Pumpacheesecake - fyllning
  • 350
    gram gram
    Pumpakött, kokat och mixat
  • 1 ½
    dl dl
    Strösocker
  • 1 ½
    dl dl
    Muscovadosocker
  • 450
    gram gram
    Creme Cheese
  • 1
    tsk tsk
    Kanel
  • 1
    nypa nypor
    Muskot, riven
  • 5
    Ägg
  • Topping
  • 1
    dl dl
    Vispgrädde
  • 1
    dl dl
    Creme Fraiche
Saften och skalet från 1 apelsin

Sätt ugnen på 170 grader! Banka kex och kakor till smulor och blanda dem med smält smör och apelsinskal. Tryck ut smulorna i en springform med avtagbar kant och låt den gå i ugnen i 10 minuter. Ställ den åt sidan medan du gör fyllningen.

Koka pumpaköttet mjukt och mixa det sedan till puré, ställ den åt sidan medan du blanda philadelfiaost med resten av ingredienserna. Vispa inte så hårt, ju mindre luft du vispar ner i fyllningen desto finare blir kakan. När allt är väl blandat häller du fyllningen på botten. Låt kakan gå i ugnen i 60-70 minuter. Testa med en sticka, kakan skall fortfarande vara lite fuktig i mitten. När den har kallnat helt (gärna över natten) så blandar du till toppingen och brer den över kakan.