Annons:

Fläskkött Grillat Grytor/långkok

Pulled pork & riven gris, kärt barn har många namn.

Det här är en amerikansk klassisker som vi här i Sverige tagit till våra hjärtan. Här kommer min variant.

Ingredienser

Mortla alla torra kryddorna tillsammans med chilifrukten till en rub. Gnid sedan in köttet med rubben. Använd gärna plasthandskar för det blir hett! Lägg nu köttet i en tjockbottnad gryta och häll på whisky +fond+chilisås och det som är kvar av kryddorna. Lägg på locket och låt grytan gå i ugnen på låg värme 100 grader i cirka 4 timmar. Tänk på att alla ugnar är olika, lyft på locket lite då och då och kika, har det kokat torrt fyll på med en liten skvätt vatten. Köttet är inte klart förrän det nästan faller isär när du skall lyfta upp det ur grytan, så ha god tid på dig. När det här kokat färdig, tar du upp det på en skärbräda och drar det i trådiga bitar med två gafflar. Servera antingen på hamburgerbröd med ketchup och guacamole. Eller som på bilden på ett surdegsbröd med majonnäs och pickles.