Annons:

Fläskkött Grytor/långkok

Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs

Ingredienser

  • Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs:
  • 4
    st st
    stora hamburgerbröd
  • Pulled Pork:
  • ½
    kg kg
    tjocka revbensspjäll eller fläskkarré
  • Marinad:
  • ½
    dl dl
    socker
  • 1
    dl dl
    chilisås
  • 2
    msk msk
    rödvinsvinäger
  • 4
    msk msk
    ketjap manis (söt soja)
  • 1
    msk msk
    riven färsk ingefära
  • Till grytan:
  • 1
    dl dl
    vatten
  • 2
    nypa nypor
    salt
  • 10
    st st
    hela svartpepparkorn
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 1
    st st
    gul lök, i klyftor
  • Chipotlemajonnäs:
  • 1
    st st
    äggula
  • ½
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    tsk tsk
    vitvinsvinäger
  • 2
    krm krm
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 2
    krm krm
    chipotlepulver
  • 1 ½
    dl dl
    neutral olja
Tillbehör:

sallad

tomat

saltgurka

rostad lök

färsk lök

Pulled Pork: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till en simmig sås. Lägg ner köttet i Crock-Poten och fördela marinaden över köttet. Lägg på locket och förvara i kylen över natten.

På morgonen lyfter du upp köttet och lägger i lök, vatten, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt Crock-Poten på låg värme i 10 timmar eller hög värme i 6 timmar. Det går också bra att tillaga köttet i ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Dra sönder köttet med två gafflar till mindre trådiga bitar. Koka ev ihop stekskyn med extra salt och peppar och red med maizena. Blanda det trådiga köttet med såsen.

Majonnäs: Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Montering:
Rosta bröden i ugnen. Förbered tillbehören. Bygg upp hamburgaren med tillbehör, kött och chipotlemajonnäs. Njut!