Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Primörsallad med surdegskrutonger

Ingredienser

  • Primörsallad med surdegskrutonger:
  • 4
    st st
    tjocka skivor dagsgammalt surdegsbröd, rivet eller skuret i bitar
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 1
    st st
    stånd broccoli, i små buketter
  • 250
    gram gram
    grön sparris
  • 1
    st st
    ask (250 g) cocktailtomater, halverade
  • 1
    st st
    ask sockerärtor, strimlade
  • ½
    st st
    gurka, tärnad
  • 1
    msk msk
    vit balsamvinäger
  • 2
    msk msk
    olivolja
flingsalt

svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv eller tärna brödet och lägg det i en plastpåse med olivolja, salt och peppar. Skaka om och lägg på plåt. Rosta dem knapriga och gyllenbruna ca 10 minuter. Låt svalna.

Koka upp vatten och salta. Blanchera sparris och broccoli 2-3 minuter. Spola i kallt vatten. Strimla sparrisen tunt på snedden. Blanda alla grönsaker och surdegskrutongerna. Häll över balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra ca 20 minuter före servering.