Annons:

Brunch

Potatoskins – Bakade potatisar med bacon och chevré

Ingredienser

  • Potatoskins – Bakade potatisar med bacon och chevré
  • 4
    st st
    bakpotatisar
  • 200
    gram gram
    chèvre
  • 140
    gram gram
    bacon
  • 3
    msk msk
    mjölk
riven ost
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Stick några hål i potatisarna och lägg dem på gallret. Baka tills dem är mjuka, ca 1 timme. Känn efter med en potatissticka om de är klara. Klipp eller skär baconen i små bitar och stek krispiga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Halvera potatisarna och gröp ur potatisköttet ur skalen och lägg i en skål. Blanda potatisen med mjölk, chèvren, bacon och kryddorna, smaka av.
Skeda i blandningen i potatisskalen igen och lägg en gnutta riven ost på toppen. Lägg skalen i en ugnsform och gratinera ca 20-25 min, tills ytan blivit gyllene.
Servera med en klick gräddfil och gräslök, något kallskuret och en sallad.