Annons:

Sällskapsdryck Skaldjur

Potatiscrème med löjrom och dill

Räcker till ca ca 10 skedar

Ingredienser

  • Potatiscrème
  • 100
    gram gram
    Potatis mjölig sort
  • 60
    gram gram
    Creme fraiche
  • 30
    gram gram
    Smör
  • 6
    gram gram
    Salt
  • 4
    gram gram
    Socker
  • Garnering
  • 100
    gram gram
    Löjrom
  • 50
    gram gram
    Dill
  • 1
    nypa nypor
    Svartpeppar
En underbar entrérätt med smak av potatis, löjrom och dill. Jag bjöds på denna sked under en presentation av Electrolux Inspiration Range och den är skapad av Fredrik Björlin. Potatiscrémen går utmärkt att förbereda och förvara i kylskåp.

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. När potatisen är kokt, mixa den tillsammans med crème fraiche till en slät crème. Tillsätt smöret och smaka av med salt och socker. Kyl crèmen i kylskåp. Spritsa eller klicka crèmen på skedar och garnera med löjrom och dill. Vrid något varv med pepparkvarnen över.