Annons:

Choklad Dessert

Pot du créme au Chocolate – en tung efterrätt

Det här är en tung efterrätt med massor av chokladsmak, tar en stund att göra, men är värd varenda sekund.

Ingredienser

Vispa ihop ingredienser till puddingen så det blir till en fluffig smet. Häll fluffsmeten i en ugnsform, som rymmer ungefär 1 liter. Ställ denna form i en större ugnsform. Häll på vatten i den stora formen, så att det täcker hälften av den mindre formen med chokladsmeten.

Låt sedan ekipaget gå i 150-180 graders ugn i cirka 1 timme. När puddingen är klar så skall den vara brüllepuddingdallrig ungefär. Ta ut formarna, häll av vattnet och låt puddingen stå och svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.

Efter kylskåpstiden skall du göra Chokladganachen häll alla ingredienser, utom 2 msk smör,  i en kastrull och rör tills allt har smält och tjocknat, det skall småbubbla lite som lava om röran. Ta av kastrullen från värmen och rör ned de 2 msk smör, rör tills det har smält. Låt chokladganachen svalna lite innan du häller över den helt kalla puddingen.

Nu måste du vänta lite till, för ganachen skall stelna i minst en timme Låt sedan hela härligheten stelna i rumstemperatur. Men sedan är det bara att servera den med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraichekräm (dvs 1 dl vispad grädde blandad med 1 dl creme fraiche, lite vanilj och en nypa socker).