Annons:

Bakat Dessert Italienskt

Polentakaka med citron, jordgubbar och grädde

Ingredienser

  • Polentakaka med citron, jordgubbar och grädde
  • 200
    gram gram
    smör + lite till formen
  • 200
    gram gram
    strösocker
  • 200
    gram gram
    mandelmjöl
  • 100
    gram gram
    polenta
  • 1 ½
    tsk tsk
    bakpulver
  • 3
    st st
    ägg
  • 2
    st st
    citroner, rivet skal (spara saften)
  • Sirap:
  • 2
    st st
    citroner, saften
  • 150
    gram gram
    florsocker
Tillbehör:

jordgubbar

vispad grädde

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter, och smöra både pappret och kanterna på formen. Vispa smöret vitt tillsammans med strösockret. Blanda den malda mandeln med polenta och bakpulver i en annan skål. Blanda i lite av de torra ingredienserna med smörblandningen. Blanda sedan i ett ägg, lite mer torra ingredienser, nästa ägg osv tills allt är blandat. Rör i citronskalet och häll över smeten i formen. Grädda 40 minuter. Ta ut formen och låt svalna på ett galler.

Värm citronjuice och florsocker i en kastrull till sockret smält. Stick många små hål i kakan (som fortfarande är i formen) med baksidan av t ex en tesked. Häll citronsirapen över kakan och låt den sugas in medan både kaka och sirap är varma. Låt kakan svalna innan du lossar den från formen och serverar.