Annons:

Buffémat Fläskkött Grillat Italienskt ost hård

Pizza på grillen

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 50
    gram gram
    Färsk jäst
  • 2
    tsk tsk
    Råsocker
  • 1
    tsk tsk
    Flingsalt
  • ½
    dl dl
    Olivolja
  • 3
    dl dl
    Ljummet vatten
  • 7
    dl dl
    Vetemjöl special
  • Tomatsås
  • 1
    st st
    Vitlöksklyfta
  • 1
    nypa nypor
    Cayennepeppar
  • 3
    dl dl
    Passerade tomater
  • 1
    msk msk
    Balsamvinäger
  • 1
    msk msk
    Hackad basilika
  • 1
    msk msk
    Flytande honung
  • 2
    msk msk
    Tomatpuré
  • ½
    tsk tsk
    Torkad oregano
  • Fyllning
  • 150
    gram gram
    Parmesan vällagrad
  • 200
    gram gram
    Stark riven ost som västerbotten eller präst
  • 50
    gram gram
    Ruccola
  • 1
    st st
    Basilika färsk i kruka
  • 4
    msk msk
    Pinjenötter lätt rostade
  • 10
    st st
    Soltorkad tomat
  • 150
    gram gram
    Parmaskinka

Pizzadeg
Blanda jäst
socker
salt
37 grader, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
Rör i mjöl lite i taget tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Tänd grillen och lägg på plåten som du ska baka pizzan på.
Fyllningen
Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. Riv osten. Rosta pinjenötterna lätt.
Ta den varma plåten och pensla med olivolja. Lägg på pizzan. Du kan baka i omgångar om du gör minipizzor. Fördela tomatsås på degen. Lägg på den rivna osten, soltorkade tomaterna och parmaskinkan.
Grädda tills losten smälter och degen känns krispig. Ta bort pizzan och fördela pinjenötter ruccola och basilika över pizzan.
Servera med vinet till.