Annons:

Tillbehör

Picklade räkor med koriander och lime

Ingredienser

  • Picklade räkor med koriander
  • 1
    st st
    stor glasburk (helst 2 l men två 1 l går det med)
  • 17
    hg hg
    jätteräkor (ASC) eller vanliga räkor (MSC), råa men kokta går också bra
  • 2
    l l
    risvinäger
  • 1
    dl dl
    salt
  • 1
    st st
    jalapeno
  • 1
    st st
    rödlök, skivad
  • 1
    knippe knippen
    färsk koriander
  • 2
    st st
    lime, skivad

Skär lök och lime i skivor. Skär jalapeñon på längden utan att skära helt igenom på toppen, bara så att den är ”öppen”. Blanda vinäger med salt tills det är upplöst. Koka räkorna i rikligt saltat vatten (lika salt som havet) i ca 1-2 minuter eller tills det är nästan helt kokta. Sila bort vattnet och låt räkorna svalna.

Varva räkor, lök, lime, jalapeño och koriander tills burken är nästan full och avsluta med lök och lime. Slå på den salta vinägern tills det täcker. Låt stå kallt i minst 8 timmar, kortare tid med små räkor.

Tips!

Ett bra recept med dessa picklade räkor är att blanda dem med vattenmelon och färsk koriander. Smakprofilen blir som parmaskinka med melon dvs otroligt gott!