Annons:

Bakat

Pepparkaksmuffins med röda vinbär

Ingredienser

  • Pepparkaksmuffins med röda vinbär 12 st normalstora:
  • 50
    gram gram
    smör
  • 4
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 2
    dl dl
    socker
  • 2
    tsk tsk
    kardemumma, mald
  • 2
    tsk tsk
    kanel, mald
  • 1
    tsk tsk
    ingefära, mald
  • ½
    tsk tsk
    kryddnejlika, mald
  • 1
    dl dl
    frysta röda vinbär eller lingon
  • 1
    st st
    ägg
  • 1 ½
    dl dl
    mjölk

Sätt ugnen på 200° C. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke. Vispa ihop smör,ägg och mjölk. Rör ner smörblandningen och vinbär/lingon i mjölet och rör ihop degen. Klicka i muffinsformar (fyll dem bara till 3/4). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.