Annons:

Dessert jul Vegan

Pepparkaks-cheese cake med russinkola och lingon

Ingredienser

  • Botten:
  • 150
    gram gram
    pepparkakor
  • 50
    gram gram
    växtbaserat smör
  • Cheesecake:
  • 300
    gram gram
    havrebaserad färskost
  • 3
    dl dl
    sojavispgrädde
  • 2
    dl dl
    russin
  • 1
    krm krm
    äkta vaniljpulver
  • 200
    gram gram
    lingon
  • Russinkola:
  • 2
    dl dl
    sojavispgrädde
  • 2
    dl dl
    russin
  • ½
    dl dl
    agavesirap
  • 1
    msk msk
    citronjuice
  • 1
    st st
    pkt pepparkakskryddor (smaksak) och alt flingsalt

Gör såhär:

1. Kola; Koka upp russin och hälften utav grädden i en kastrull. Mixa med mixerstav. Tillsätt resten av grädden, pepparkakskryddor samt agavesirap. Låt koka på svag värme i ytterligare 15-20 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.

2. Botten; Mixa pepparkakorna i matberedare. Smält smör och häll över. Mixa återigen.
Tryck i botten av en 24×24 bakform. Grädda på 175 grader i 8 minuter.

3. Cheese cake; Vispa sojagrädde fast tillsammans med citronjuice. Placera i kylen.
Med hjälp av en matberedare vispar du sedan resterande ingredienser tills dess att alla russin blivit mixade samt att färskosten är len och fri från små klumpar.
Vänd sedan ner grädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Fortsätt till att du fått en len, fortfarande fluffig smet.

4. Häll lite av smeten med cheese cake över pepparkaksbotten. Varva sedan med lingon och pepparkakskola.
Låt stå i frysen över natten. Ställ fram cirka 20-30 minuter före servering.