Annons:

Kryddstarkt Nötkött

Pepparbiff med pepparsås

Pepparbiff med pepparsås så ljuvligt, starkt och hett.

Ingredienser

  • Pepparbiffarna,Grönpepparsås
  • 4
    st st
    Oxfilé
  • 8
    msk msk
    tjocka mittenskivor
  • 4
    msk msk
    Svart Peppar av god kvalitet
  • 2
    msk msk
    Gula senapsfrön
  • 2
    st st
    Grönpeppar hela frön
  • 3
    msk msk
    Charlottenlök
  • 5
    dl dl
    finhackad
  • 2
    msk msk
    Grönpeppar
  • 1
    st st
    grovt mortlad
  • Vispgrädde
  • Konjak
  • Smör
  • klick
Salt, smör och kanske lite extra svartpeppar från kvarnen!

Låt smöret smälta i het stekpanna. Under tiden mortlar du peppar- och senpasfröna tillsammans grovt och häller dem över en skärbräda. Bind upp biffarna så att de håller formen snyggt, rulla nu kanterna på biffarna en och en över pepparkrosset. Så att det blir en snygg kant av allt det goda. Salta lite också. Sedan är det bara att steka dem i den heta stekpannan. Ett par minuter per sida, lite beroende på tjocklek förstås.

Pepparsåsen gör du så här, fräs lök och grönpepparn någon minut i lite smör i en kastrull. Bara tills löken blir mjuk och medgörlig. Pytsa över grädden och låt koka ner till cirka hälften. Smaka av med salt, nymalen peppar och konjak.

Avnjut med grönpepparsåsen, klyftpotatis och en frisk grönsallad. Mums!