Annons:

Dessert

Pavlova med lemon curd

Krispig och segmjuk marängbotten med lemon curd, grädde och amerikanska blåbär.

Ingredienser

  • Pavlova:
  • 2
    dl dl
    äggvita
  • 4 ½
    dl dl
    socker
  • 2
    msk msk
    maizena
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1
    tsk tsk
    vitvinsvinäger
  • 2
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • Fyllning och dekoration:
  • 3
    dl dl
    vispad grädde
Fyllning och dekoration:
lemon curd
frukt och bär efter tycke och smak

Maräng: Sätt ugnen på 135 grader. Se till att äggvitan är rumstempererad och absolut ren från gula. Vispa den till hårt skum genom att tillsätta sockret lite i taget. Använd elvisp och vispa 15-20 minuter. Vispa kraftigt och länge. Vänd mot slutet ned maizena, bakpulver och vaniljsocker (var försiktig, skada inte volymen). Blanda till sist ner vinägern.
Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugnen. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100 grader och baka marängen ytterligare 1.5 timme.
Skala och skiva frukterna. Vispa grädden. Lägg lemon curd, grädde och frukt på marängbottnen.