Annons:

Pasta

Pastagratäng med smak av Provence

Ingredienser

  • Pastagratäng med smak av Provence:
  • 300
    gram gram
    kycklingfilé
  • 400
    gram gram
    okokt Penne pasta
  • 1 ½
    st st
    gul lök
  • 1
    st st
    purjolök
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 70
    gram gram
    strimlad mangold eller 1 påse babyspenat (ca 70 gr)
  • 2
    burk burkar
    Crème Fraiche
  • 1
    st st
    tärning kycklingbuljong (gärna ekologisk)
  • 2
    tsk tsk
    Herbes de Provence
  • 1
    st st
    citron, skalet finrivet
  • 200
    gram gram
    champinjoner
  • ½
    dl dl
    vatten
  • 150
    gram gram
    riven ost
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
2. Tärna kycklingfilén och stek den sedan i en stekpanna. Salta och peppra efter behag. Ställ åt sidan.
3. Hacka löken, skiva purjolöken och finhacka vitlöken. Stek löken mjuk och tillsätt sedan purjon och vitlöken, stek tillsammans utan att de tar färg. Vänd ner den sköljda mangolden/babyspenaten och blanda runt med löksorterna. Ställ åt sidan.
4. Skiva champinjonerna och bryn dem i samma stekpanna som du stekt kycklingen i. Tillsätt 1/2 dl vatten och låt dem få färg. Salta och peppra efter behag.
5. Häll de båda brukarna med crème fraiche i en stor skål (Obs! skålen måste rymma över 2 liter, annars blir det svårt att vända runt pastan i såsen). Hacka buljongtärningen fint och rör ner den med Herbes de Provence och citronskalet.
6. Vänd ner kycklingen, löksorterna med mangolden/babyspenaten samt champinjonerna. Rör runt så att allt blandas väl.
7. Vänd ner den kokta pastan och se till så att såsen fördelas jämt över pastan.
8. Häll upp alltsammans i ungsformar eller en mindre långpanna.
9. Häll över den rivna osten.
10. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter så att gratängen får fin färg.