Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pasta Vongole - DinVinguide

Recept av Fredrik Schelin

Pasta Vongole

De små hjärtmusslorna innehåller inte särskilt mycket att äta, men de ger en god smak och det är trevligt att sitta och pilla med dem i den

Ingredienser

  1. Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.
    2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt steka en stund.
    3. Häll i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.
    4. Tomatsås: Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.
    5. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Stek en stund utan att ingredienserna tar färg.
    6. Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka ca 10 min.
    7. Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.
    8. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.
    9. Häll sedan nykokt spaghetti över såsen/musslorna, rör om och garnera med den hackade persiljan.