Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Pasta Vegan

Pasta Vegonäs

Falsk bolognese, skogsbollo, en god pasta med sås utan kött! Kalla den vad du vill, men den lurar de flesta grönsakskritikerna.

Ingredienser

Detta recept funkar finfint att göra storkok på för att frysa in.
Använd det även istället för färs och gör en vegetarisk/vegansk lasagne

Tärna och hacka lök & vitlök för att sedan fräsa dem kort i valfritt fett (Olja/ smör)i en rymlig gryta. Sänk värmen och strö över oregano och låt puttra tills löken är mjuk.
Mixa under tiden med kniv svampen  i matberedare eller finhacka så smått du kan.
Vänd i svamphacket i grytan och höj värmen till max. Stek kraftigt under regelbunden omrörning tills svampen har släppt vattnet och det har kokats bort så pass mycket att det börjar fastna i botten. Sänk värmen till medel och häll i soja, buljong och tomatpuré.
Mixa med kniv rotselleri & morot i matberedare eller riv med rivjärn på finaste delen och ner med det i grytan tillsammans med krossad tomat, sweetchili, okokt quinoa & balsamvinäger. Koka under lock på svag värme med fördel i en hel timme men minst 30 min eller tills quinoan blivit mjuk.  Kolla till den regelbundet och tillsätt eventuellt vatten om det blir för torrt i grytan.
Smaka av med salt & peppar

Serveras gärna med pasta & riven lagrad ost.

Tips!
Förkoka quinoa och häll i på slutet så sparar du lite tid.