Annons:

Fläskkött

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan

Ingredienser

  • Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
  • 400
    gram gram
    Pasta av valfri sort
  • 500
    gram gram
    Tärnat, rimmat fläsk
  • 20
    st st
    Halverade körsbärstomater
  • 4
    msk msk
    Hackad gräslök
  • ½
    dl dl
    Stimlad basilika
  • 100
    gram gram
    Riven parmesan
  • ½
    dl dl
    Rödvinsvinäger
  • ½
    dl dl
    Balsamvinäger
  • 1
    nypa nypor
    Salt och svartpeppar

Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.

Lägg fläsket i en stekpanna och slå på vinägern. Låt vinägern koka in och låt fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med tomaterna och gräslök.

Blanda sedan med pastan och kokvattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.