Fläskkött
Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
Ingredienser
- Pasta med vinägerstekt fläsksida, tomater, örter och parmesan
-
400gramPasta av valfri sort
-
500gramTärnat, rimmat fläsk
-
20stHalverade körsbärstomater
-
4mskHackad gräslök
-
½dlStimlad basilika
-
100gramRiven parmesan
-
½dlRödvinsvinäger
-
½dlBalsamvinäger
-
1nypaSalt och svartpeppar
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Spara 1 dl av kokvattnet.
Lägg fläsket i en stekpanna och slå på vinägern. Låt vinägern koka in och låt fläsket få färg i stekpannan. Avsluta med tomaterna och gräslök.
Blanda sedan med pastan och kokvattnet och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller på tallrik och garnera med basilika och riven parmesanost.

Redaktionen