Annons:

Pasta Vegan Vegetariskt

Pasta med tomatsås

Ingredienser

  • Pasta med tomatsås:, Latmasks-pesto-olja:,Till garnering:
  • 500
    gram gram
    förkokt pasta
  • 400
    gram gram
    körbärstomater
  • 1
    st st
    röd paprika
  • 1
    st st
    gul lök
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor
  • 1
    st st
    grönsaksbuljongtärning
  • 50
    gram gram
    växtbaserad pesto
  • ½
    dl dl
    olivolja
  • 1
    dl dl
    rostade
  • 4
    msk msk
    salta solroskärnor
  • bjäst
salt
grovmald svartpeppar (helst färsk)
ruccola

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär paprika och lök i klyftor samt dela körsbärstomaterna i två. Placera i en ugnsform klädd i ugnsfolie. Grädda ca 15 minuter eller tills det att grönsakerna fått sig en grillig yta (lätt svarta i kanterna).
  3. Med en stavmixer, mixa en slät sås av grönsakerna tillsammans med vitlök och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar. Tips! Spara några körsbärstomater till garnering.
  4. Blanda pastan med din sås. Toppa med din falska pesto-olja, förrostade solroskärnor och bjäst.