Annons:

Pasta a la Norma

Pasta a la Norma en Siciliansk rätt med allt gott som växer där, aubergine, tomat och kapris.

Ingredienser

Dessutom behöver du olivolja, salt och svartpeppar från kvarnen. Servera med riven pecorino, färska basilikablad och valfri pasta.

Börja med att skära auberginen i skivor, salta dessa och lägg på hushållspapper medan du fixar resten.

Häll en skvätt olja i en panna och börja med att fräsa din hackade lök tills den är mjuk och medgörlig. Nu är det dags för auberginen, torka av överskottet av salt och skär skivorna i mindre bitar. Fös ner dem i den heta oljan, de skall få lite frasig yta. När det är klart så skall tomatpurén också ned i den varma oljan så du känner doften av somriga tomater. Till sist skall även tomaterna ner, om du använder färska tomater så skär dem i grova bitar och ta bort skrufset. Annars häller du ner burktomaterna och låter allt puttra en stund, tills du har en sås. Smaksätt nu med kryddorna i receptet, blanda ner kaprisen. Jag brukar alltid krydda i omgångar, så börja med lite granna, låt såsen koka och sedan påt igen!

Till sist kokar du den pasta du vill ha, häller av vattnet och föser ner den i såsen. All pasta skall bli kladdig och röd utav såsen. Servera med grovt riven pecorino, färska basilikablad och ett gott sicilianskt rödvin.

Smaklig spis!