Annons:

Bakat Vegetariskt

Paj med morot och färskost

Lättlagad paj med mycket smak

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100
    gram gram
    smör
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    fint riven ost
  • 2
    msk msk
    kallt vatten
  • Fyllning
  • 2
    st st
    gula lökar, halverade och skivade
  • 4
    st st
    morötter, grovt rivna
  • 2
    msk msk
    olja
  • 2
    msk msk
    vitlöksklyftor, riven eller pressad
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    pressad citron
  • 3
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    mjölk
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    nymalen svartpeppar
  • 1
    tsk tsk
    torkad timjan
  • 1
    dl dl
    riven ost
  • 150
    gram gram
    cream cheese

Skär smöret i bitar, blanda mjöl, smör och ost i en matberedare och kör till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg.

Klä en pajform (för 1 paj) med degen och låt vila i frysen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning:

Skala och skiva löken, tvätta och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan i ca 10 minuter, pressa i vitlöken och salta.

Tillsätt citronsaften. Vispa ihop ägg och mjölk med kryddorna. Lägg morotsblandningen i pajskalet, strö över osten, häll på

äggstanningen och klicka på cream cheese. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.