Annons:

Brunch

Paj med getost, fänkål och purjolök

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3
    dl dl
    vetemjöl
  • 125
    gram gram
    kallt smör
  • 2
    msk msk
    kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2
    st st
    fänkålsstånd, ca 400 g
  • 1
    st st
    purjolök, ca 200 g
  • 100
    gram gram
    marinerade soltorkade tomater
  • 3
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    mjölk
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 200
    gram gram
    chèvre
  • 3
    msk msk
    solrosfrön eller pinjenötter

Pajdeg:

Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar. Finfördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i formen och låt den vila i kylskåp 15-30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:

Skär fänkål och purjolök i bitar. Koka fänkålen i lättsaltat vatten 3 min, lägg i purjolöken och koka 2 min till. Låt rinna av i durkslag. Grovhacka tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten. Lägg på osten i skivor och strö över frön eller nötter. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-50 min. Servera med sallad.