Annons:

Buffémat

Paella

Ingredienser

  • Paella:
  • 300
    gram gram
    räkor med skal, skalade
  • 2
    st st
    hela kycklingfiléer, i mindre bitar
  • 1
    st st
    chorizokorv, skivad
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    st st
    röd paprika, strimlad
  • 1
    burk burkar
    krossade tomater
  • 1
    st st
    saffran, paket
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 2
    tsk tsk
    milt paprikapulver
  • 3
    dl dl
    risottoris t ex avorio eller carnaroli
  • 6
    dl dl
    vatten
  • 1
    st st
    tärning hönsbuljong
  • 150
    gram gram
    gröna ärtor
  • ½
    st st
    citron, saften
  • 2
    dl dl
    kalamataoliver
svartpeppar efter smak

Värm vattnet och rör ner buljongtärningen. Bryn kycklingbitarna, i olivolja, i en stor gryta. Ta upp dem när de fått färg. Lägg i lök och vitlök och låt löken brynas lätt under omröring. Tillsätt saffran, salt, paprikapulver och peppar. Rör om väl. Lägg ner krossade tomater och paprika. Rör om igen. Blanda ner riset och vänd runt lite. Slå på hälften av buljongen, lägg i de gröna ärtorna, choritzon, kycklingen och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen till lägsta möjliga. Rör då och då och tillsätt mer buljong när riset sväller. Tillsätt räkorna och smaka av med citron, salt och peppar. Garnera med kalamataoliver.