Annons:

Buffémat

Paella med rökt paprika

Ingredienser

  • Paella med rökt paprika
  • 6
    dl dl
    vatten
  • 1
    st st
    hönsbuljong, tärning
  • 2
    st st
    hela kycklingfiléer eller motsvarande mängd lårfiléer, i mindre bitar
  • 1
    st st
    chorizokorv, skivad
  • ½
    st st
    zucchini, halverad och grovt skivad
  • 1
    st st
    chili, urkärnad och fint hackad
  • 1
    st st
    gul lök, hackad
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    tsk tsk
    rökt paprikapulver
  • 1
    msk msk
    tomatpuré
  • 1
    st st
    pkt saffran (1/2 g)
  • ½
    msk msk
    salt
  • 1
    st st
    röd paprika, strimlad
  • 1
    burk burkar
    krossade tomater
  • 3
    dl dl
    risottoris t ex avorio eller carnaroli
  • 150
    gram gram
    gröna ärtor
  • ½
    st st
    citron, saften
  • 300
    gram gram
    räkor med skal, skalade
  • 1 ½
    dl dl
    kalamataoliver
  • 6
    st st
    pilgrimsmusslor
svartpeppar efter smak

Värm vattnet och rör ner buljongtärningen. Bryn kycklingbitarna, i olja, i en stor gryta. Ta upp dem när de fått färg. Bryn choritzon, zucchinin och chilin i samma panna. Ta upp dem när de fått färg. Lägg i lök och vitlök och låt löken brynas lätt under omröring. Tillsätt saffran, salt, rökt paprikapulver och tomatpuré. Rör om väl. Lägg ner krossade tomater och paprika. Rör om igen. Blanda ner riset och vänd runt lite. Slå på hälften av buljongen. Lägg i de gröna ärtorna, choritzon, zucchinin, chili, kycklingen och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen till lägsta möjliga. Rör då och då och tillsätt mer buljong när riset sväller. Stek pilgrimsmusslorna i en het panna med lite olja någon minut på varje sida, salta och peppra. Dela musslorna och tillsätt dem tillsammans med räkorna och smaka av med citron, salt och peppar. Garnera med kalamataoliver.