Annons:

Fläskkött

Örtmarinerad skinkstek med fläskkorv och majonnäs samt gemsallad

Ingredienser

  • Skinkstek:
  • 200
    gram gram
    skinkstek av svensk rapsgris
  • Örtvinägrett:
  • ½
    dl dl
    rapsolja
  • 1
    kruka krukor
    persilja eller basilika
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • Grov fläskkorv:
  • 300
    gram gram
    fläskfärs av fläskkarré av svensk rapsgris
  • 1
    dl dl
    köttbuljong eller vatten
  • 100
    gram gram
    plockat revbenskött av svensk rapsgris
  • Majonnäs:
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    msk msk
    grov dijonsenap
  • 1
    dl dl
    rapsolja
  • Gemsallad:
  • 1
    st st
    huvud Sweet gem
  • 8
    st st
    rädisor
  • 1
    bit bitar
    5 cm gurka
Skinkstek:
salt och peppar
smör att bryna i

Örtvinägrett:
salt och peppar

Grov fläskkorv:
salt
vitlök, riven
svartpeppar
svinfjälster
smör att bryna i

Majonnäs:
vitvinsvinäger
salt och peppar

Gemsallad:
gräslök och körvel

Skinkstek:

Salta och peppra skinksteken och bryn i smör. Sätt ugnen på 120 grader och baka skinksteken till en innertemperatur på 68 grader. Kyl skinksteken och skär sedan i tunna skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.

Örtvinägrett:

Blanda allt och mixa. Häll på örtvinägretten på den nerskurna skinksteken.

Grov fläskkorv:

Mal fläskkarrén i en köttkvarn eller mixa i en food processor. Se till att allt har samma temperatur. Skär köttet från revbensspjällen i 3 mm kuber. Blanda ihop korvsmeten. Fyll svinfjälster, Koka upp vatten med salt i, lägg i korven och låt koka 1 minut, stäng sedan av värmen och låt ligga kvar till det är en innertemperatur på 68 grader. Ta upp och bryn i smör. Kyl och skär upp i skivor.
Revbensspjäll kokas i saltat vatten till det är riktigt mört, ca 1 timme.

Majonnäs:

Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.

Gem sallad:

Skölj salladen och plocka ner bladen. Skiva rädisan tunt. Skala och gröpa ur gurkan, skär den i tärningar. Skär gräslöken i ca 1 cm långa bitar. Plocka körveln. Fördela salladen på tallrikarna.

Vid servering

Lägg den örtmarinerade skinksteken på fyra tallrikar, lägg på några skivor korv, toppa med salladen. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg på lite på varje tallrik.