Annons:

Fläskkött

Örtmarinerad kotlettrad med majonnäs och sallad

Ingredienser

  • Kotlettrad:
  • 400
    gram gram
    benfri kotlett i bit, skinkstek eller rester av fläskkött
  • Örtolja:
  • 1 ½
    dl dl
    olivolja
  • 2
    kruka krukor
    timjan, persilja eller basilika
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor
  • Majonnäs:
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    msk msk
    grov dijonsenap
  • 1
    dl dl
    rapsolja
salt
peppar
vitvinsvinäger
Sallad:

blandade salladsblad

zucchini

haricots verts

paprika

tomat

eller de grönsaker du tycker om

Kotlettrad:

Salta och peppra kotlettraden, bryn i smör om den inte har svål. Skåra svålen. Sätt ugnen på 120 grader och baka kotlettraden till en innertemperatur på 58 grader, lätt rosa (65 grader genomstekt). Låt vila 30 min. Kyl köttet och skär sedan i skivor, skär sedan ner skivorna i bitar, ca 2*2 cm.

Örtolja:

Blanda allt och mixa. Smaka av med salt och peppar. Häll örtoljan på den nerskurna kotletten och rör runt så oljan täcker köttet.

Majonnäs:

Gör en majonnäs genom att vispa ihop äggula och senap, häll försiktigt i oljan droppvis under vispning, tillsätt några droppar vatten om den börjar skära sig. Smaka av med vinäger, salt samt peppar.

Sallad:

blandade salladsblad

zucchini

haricots verts

paprika

tomat

eller de grönsaker du tycker om

Vid servering

Lägg salladen och grönsaker på fyra tallrikar toppa med den örtmarinerade kotletten. Servera majonnäsen i en skål till eller lägg lite på varje tallrik.