Annons:

Brunch

Omelett med brännvinsost och kantareller

Tomas Lindh serverar en värmande och mycket god höstomelett med kantareller och brännvinsost.

Ingredienser

  • Omelett med brännvinsost och kantareller
  • 4
    st st
    ägg
  • 3
    dl dl
    vispgrädde
  • ½
    dl dl
    gräslök
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    krm krm
    svartpeppar
  • 500
    gram gram
    kantareller, färska
  • 3
    msk msk
    schalottenlök, mjukstekt
  • 5
    dl dl
    brännvinsost, riven

Vispa ihop ägg, vispgrädde, gräslök, lite salt och peppar. Fräs kantareller med schalottenlök och smör i en stekpanna med värmetåligt handtag. Salta och peppra. Lägg på den rivna osten och häll sedan omelettsmeten över svampen. Kör in i ugnen under grillelementet på 250 grader i 5-8 minuter eller tills ytan fått fin färg.

Strö över lite extra kantareller samt smörgåskrasse och servera med krispig fänkål, bakad morot och baconkryddad majonnäs.