Annons:

Tapas Tillbehör

Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter

Ingredienser

  • Oliver marinerade med rostad vitlök, chili och örter:
  • 1
    burk burkar
    Halkidikioliver eller liknande (500 g)
  • 1
    st st
    stor hel vitlök
  • ½
    st st
    röd chili
  • 2
    dl dl
    olivolja
  • ½
    dl dl
    rödvinsvinäger
  • 1
    dl dl
    blandade hackade örter eller 1/2 dl torkade blandade örter
salt
peppar

Sätt ugnen på 190 grader. Rosta vitlöken med skal och allt i ugnen tills den är mjuk och vackert gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt svalna. Dela chilin på mitten, skrapa bort fröna med en sked. Hacka chilin fint. Blanda oliver (krossa dem lätt för ännu mer smak) och chili med olivolja, vinäger och örter i en skål eller burk. Salta och peppra. Ploppa vitlöksklyftorna ur skalet, blanda dem med oliverna. Låt stå svalt 1 dygn.