Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Ogräspaj med getost!

Går du och morrar över allt ogräs du har i dina rabatter. Sluta med det! Gör som jag istället vårda dina ogräs ömt och moderligt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½
    dl dl
    Vetemjöl
  • 75
    gram gram
    Smör, iskallt
  • ½
    dl dl
    Kesella eller annan kvarg
  • Fyllning
  • 11
    dl dl
    Ogräsgrön
  • 1
    ml ml
    Gul lök, finhackad
  • 1
    ml ml
    Vitlöksklyftor
  • 3
    ml ml
    Smör
  • 3
    ml ml
    Ägg
  • 3
    dl dl
    Mjölk
  • 150
    gram gram
    Getost
  • 10
    ml ml
    Körsbärstomater, halverade
Salt och massor av nymald svartpeppar.

Sätt ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare. Skölj ditt ogräs till exempel kirskål och nässlor. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i smöret, krydda och smaka av lite. Förgrädda pajen i 10 minuter, och blanda under tiden ägg och mjölk i en skål smaksätt med salt och peppar. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten. Lägg de delade tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter och njut sedan din paj med en fin grönsallad.