Annons:

Choklad Dessert

Mums mums med smak av svarta vinbär

Små moccakoppar som fylls med glass och toppas med en underbar svartvinbärsmaräng. Allt doppas i len choklad.

Ingredienser

  • Mums mums med smak av svarta vinbär 15 små koppar
  • 75
    gram gram
    svartvinbärspuré
  • 75
    gram gram
    vatten
  • 170
    gram gram
    strösocker
  • 70
    gram gram
    glykos
  • 110
    gram gram
    äggvita
  • 2
    st st
    gelatinblad
  • 400
    gram gram
    mjölkchoklad
  • 40
    gram gram
    kokosolja
vaniljglass

15 st moccakoppar

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp puré, vatten, strösocker och glykos till ca 112 grader. Rör då och då. Vispa upp äggvitan till ett lätt fluffigt skum, strila ner sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat av. Smält gelatin i kastrull eller i micron tills det känns riktigt varmt på fingret, häll gelatinet i marängen och vispa jämn. Fyll kopparna med glass och spritsa marängen på med en krusig tyll. Ställ kopparna i frysen två timmar. Smält chokladen och blanda väl med kokosoljan. Doppa den spritsade marängen i den smälta chokladen.

På Restaurang Handelshuset fyller vi kopparna med pannacotta, kolasås och nougatkrisp men här är ett enklare recept där man bara fyller upp med glass.

Årets konditor 2012