Annons:

Bakat Vegan Vegetariskt

Mulletårta

Ingredienser

Växtbaserat smör och ströbröd

Gör såhär:

1. Tårtbottnar: Sätt ugnen på 185 grader, varmluftsugn.
2.  Blanda alla torra ingredienser för sig direkt i en rymlig bunke. Häll sedan över havremjölk, rapsolja och yoghurt. Vispa till en klumpfri och jämn smet.
3. Smörj och bröa två formar (alternativt ta en i taget). Dela upp smeten i två och häll över i dina formar. Släta ut smeten jämnt över formen med hjälp av en slickepott. Grädda långt ner i ugnen ca 15-20 minuter. Stick bottnarna med en teststicka. Om stickan inte är kladdig är bottnarna klara. Låt svalna.
4. Vanilj- och jordgubbsmousse: Koka sönder jordgubbar tillsammans med citronzest, vaniljsocker, gelesocker.
Då sockerkristallerna smält ställer du kastrullen i kylen för att svalna.
5. Vispa upp växtbaserad grädde tills den blivit riktigt fast till konsistensen. Obs! Att det tar längre tid än med kogrädde. Så ha tålamod.
6. Då jordgubbarna svalnat och precis till att börja stelna vänder du ner dem i grädden tills att du fått en jämn och fluffig smet.
7. Vispa samman ingredienserna till frostingen. Placera i en sprits.
8. Montering: Skär bort eventuella ojämnheter. Placera en botten tillbaka i formen den gräddats i. Tips! Klä kanterna med bakplåtspapper.
9. Spritsa frosting längst med hela kanten. Ha över vanilj- och jordgubbsmousse. Ställ in i frysen cirka 1-2 timmar. Den ska stelna tillräckligt för att orka tyngden av den andra tårtbotten.
10. Placera ovanpå den sita botten och låt den vila i kylen minst 3 timmar men helst över natten.
11. Ställ fram spritspåsen med frosting ca 30 min före dess att du ska garnera tårtan.
Lossa försiktigt på kanterna från tårtan. Spackla och spritsa över hela tårtan som du själv vill. Dekorera med färska jordgubbar.
Jag själv smälte choklad över vattenbad och dekorerade med bara för att!