Annons:

Skaldjur

Moule marinière- Musslor i vitt vin

Ingredienser

  • Moule marinière- Musslor i vitt vin:
  • 2
    kg kg
    musslor
  • 50
    gram gram
    smör
  • 6
    st st
    schalottenlökar, finhackade
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • ½
    l l
    torrt vitt vin
  • 1
    st st
    lagerblad
  • 2
    kvist kvistar
    färsk timjan
  • 1
    dl dl
    hackad persilja
salt
peppar

Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av. Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut. Häll i vinet och lägg i lagerblad och timjan, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock. Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock över. Kasta exemplar som inte öppnar sig. Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt. Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli rykande heta igen. Plocka bort lagerblad och timjan. Fördela musslor och spad i sopptallrikar. Servera genast med bröd eller pommes frites.